Onze pupjes

Onze pupjes

Wat men dikwijls vergeet  : een pupje is wollig, klein en rond, maar groeit – voordat je het weet –  uit tot een volwassen grote hond.

Pupjes zijn zeer schattig. Vooral kinderen vallen voor de charme van zo een lief speels wezentje.  Maar opgelet !  Een pupje is geen speelgoed. Als je overweegt om een hondje in huis te nemen,  moet je goed weten waaraan je begint.  Informeer bij een liefhebber fokker gespecialiseerd  in het ras dat u wenst aan te schaffen.  Overweeg alle voor- en nadelen. Beslis nooit overhaast !!!

Het “pluizig bolletje” zal je moeten beschermen, opvoeden, voeden,  verzorgen en vertroetelen. Je moet beseffen dat het zal groeien.
Wij fokken af en toe een nestje. Onze pupjes groeien op in huis en worden goed gesocialiseerd, dit is zeer belangrijk voor de toekomst van een hondje. Beide ouders worden steeds onderzocht op gezondheid en karakter (zie onderdeel gezondheid).

De pupjes worden gevaccineerd, gechipt en regelmatig ontwormd. Al onze pupjes hebben Stamboom Sint-Hubertus en voldoen aan de voorwaarden gesteld door de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Fokkerijcommissie.

Wij hechten zeer veel belang aan de nieuwe thuis waar onze pupjes terecht komen. Wij hebben  een uitgebreid gesprek met kandidaat kopers om na te gaan of het ras wel de geschikte keuze  voor hen is. Wie niet voldoende tijd heeft voor de opvoeding van een pupje, komt niet in  aanmerking.

Wie bij ons een pupje koopt, wordt nadien verder begeleid. U kan bij ons steeds terecht voor advies wanneer u een probleempje ondervindt met uw hondje.

Koopt u voor het eerst een Cavaliertje, dan raad ik u aan om eerst  dit boek te lezen : “de Cavalier, je allerbeste vriend“.
Wie reeds een Cavaliertje heeft zal ook tal van nuttige tips in het boek kunnen lezen.